Ροδέα

Σε ένα ξέφωτο του ελατοδάσους που σύχναζε ο ερυμάνθειος κάπρος του μυθικού Ηρακλή στις παρυφές του Ερύμανθου, δημιουργήσαμε ένα μικρό ορεινό χωριό που μπορεί να συνδυάσει τη παιδική και νεανική ξεγνοιασιά των διακοπών με τη λειτουργική επαφή με τη φύση.

Η φιλοσοφία

Μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητας που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη να παρέχουμε στα παιδιά μας υγιείς διεξόδους ψυχαγωγίας, σωματικής ανάπαυσης και ψυχικής ανάτασης. Προτεραιότητα μας είναι το παιδί, στόχος μας είναι να το βοηθήσουμε να ανακαλύψει την αρμονία της φύσης μέσα απ’ τη χαρά της παρέας και της συντροφικότητας.

Η πλεονεκτική θέση της “Ροδέας” στην περιοχή των Καλαβρύτων μας δίνει τη δυνατότητα επίσκεψης και δράσης σε χώρους φυσικής ομορφιάς και ιστορικής σημασίας.

Στη “Ροδέα” φιλοξενούμε παιδιά όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι λειτουργούν τρεις (4) κατασκηνωτικές περίοδοι από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Τους υπόλοιπους μήνες δεχόμαστε ομάδες νέων σε μονοήμερα, διήμερα και πολυήμερα προγράμματα.

Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, μαθαίνουν να εξερευνούν, να ανακαλύπτουν, να εκφράζονται και να συμμετέχουν. Το τέλος της κατασκηνωτικής περιόδου θα βρει το κάθε παιδί πιο ώριμο, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και διάθεση για δημιουργία.

Οι εγκαταστάσεις

Η Ροδέα αξιοποιεί ιδανικά τον ιδιόκτητο φυσικό της χώρο έκτασης 40 στρεμμάτων. Τα παιδιά διαμένουν σε κεραμοσκεπή σπίτια συνολικής χωρητικότητας 220 ατόμων. Λειτουργούν γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλευ, τέννις, πισίνα, μικρή φάρμα ζώων, ποδηλατικός στίβος, φυσικά και τεχνικά κιόσκια, παιδαγωγικά εργαστήρια, ιατρείο, κουζίνα, τραπεζαρία.

Ο σχεδιασμός των εγκαταστάσεων παρέχει προτεραιότητα στην ασφαλή διαβίωση των παιδιών μας. Η κατασκήνωση διαθέτει σύγχρονα συστήματα πυρασφάλειας.

espa-image